Bagietka z salami

  • 4 porcje | 18 min.

Bagietka z salami

rządzi! Niezastąpionym elementem każdej dobrej kanapki, w tym bagietki jest oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY. To on sprawia, że nawet najprostsze składniki zyskują nowy, bogatszy smak i nabierają ciekawego charakteru. W naszych przepisach znajdziesz pomysły na wykorzystanie pozostałości z obiadu, dużo pysznego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka inspirujących sposobów podawania. Zapraszamy!
Kanapka we włoskim stylu? To proste! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników, odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ciekawy sposób podania, by poczuć się jak na słonecznym południu Europy. Kanapki przygotowane w ten sposób będą wyśmienite w smaku, a oprócz tego – atrakcyjnie zaprezentują się na każdym stole.

Składniki

2 Sztuki Bagietka
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
200 Gram Salami
200 Gram Ser brie
12 Sztuki Suszone pomidory
1 Trochę Rukola

Sposób przygotowania

  1. 1

    Bagietki przekrawaj w poprzek na połówki, a następnie każdą z połówek wzdłuż jej długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

  2. 2

    Na dolnych połówkach bagietek układaj kolejno plasterki sera brie, plastry salami, suszone pomidory i rukolę.

  3. 3

    Połówki kanapek składaj w całość.

  4. 4

    Podawaj owinięte do połowy w papier do pieczenia i obwiązane sznurkiem, zawiązanym na kokardkę.