Croissant z jajkiem

  • 4 porcje | 31 min.
Co powiesz na

croissant z jajkiem

na twardo? Niecodzienne połączenie, prawda? Nie od dziś wiadomo, że Majonez Dekoracyjny WINIARY inspiruje do tworzenia nowych apetycznych połączeń i wymyślania własnych przepisów. Warto spróbować i przekonać się, że klasyczny zestaw jajko, majonez i szczypiorek, zaserwowany w croissancie, nabiera całkiem nowego wyrazu. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać jeszcze podsmażony boczek. Mmmm… Palce lizać!

Składniki

4 Sztuki Croissant
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Rukola i/lub roszponka
4 Sztuki Jajka
1 Pęczek Szczypiorek
8 plastry Boczek
1 Szczypta Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo.

  2. 2

    Croissanty poprzekrawaj na połówki, wzdłuż ich długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

  3. 3

    Na dolnych połówkach croissantów układaj kolejno rukolę i/lub roszponkę i plastry ugotowanego na twardo jajka.

  4. 4

    Całość posyp posiekanym szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.

  5. 5

    Poskładaj połówki croissantów razem i zajadaj ze smakiem.

  6. 6

    Opcjonalnie możesz dodać do kanapek smażone plastry boczku.