Czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem

  • 12 porcji | 110 min.
Aromatyczne

czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem

mascarpone. Puszyste i przepyszne!

Składniki

100 Gram Majonez
120 Gram Cukier trzcinowy Muscovado
1 Łyżeczka Przyprawa do piernika
1 Łyżeczka Soda
1 Sztuka Jajko
125 Mililitry Mleko
150 Gram Mąka tortowa
20 Gram Kakao
250 Gram Mascarpone
150 Mililitry Śmietana 30%
50 Gram Cukier puder
2 Sztuki Skórka z pomarańczy

Sposób przygotowania

  1. 1

    Majonez, cukier i jajko utrzyj mikserem na gładką masę. Następnie dodaj mleko, wymieszaj.

  2. 2

    Mąkę przesiej do miski z kakao, sodą i przyprawą do piernika.

  3. 3

    Połącz suche składniki z mokrymi. Miksuj do połączenia się składników.

  4. 4

    Przygotuj formę do muffinek (12 sztuk). Wypełnij foremki do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz muffiny około 25 minut.

  5. 4

    Ubij śmietanę z cukrem. Następnie wmieszaj delikatnie mascarpone i otartą skórkę z 2 pomarańczy. Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.

  6. 6

    Schłodzoną masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj skórki pomarańczowej.