Grillowany kalafior i kapusta pekińska

  • 4 porcje | 43 min.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

zaskoczą Cię swoimi bogatymi, lekko orzechowymi smakami i aromatem. Warzywa potrafią być w kuchni bardzo inspirujące i w wersji grillowanej, zyskują pełnię smaku. Danie podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.

Składniki

1 Sztuka Kalafior
1 Sztuka Kapusta pekińska
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Sos sojowy
1 Łyżeczka Olej sezamowy
1 Łyżeczka Cukier trzcinowy
1 Łyżeczka Imbir tarty
2 Ząbki Czosnek posiekany
1 Łyżka Ketchup
1 Łyżka Ocet winny
1 Pęczek Szczypiorek posiekany
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Buraki zblendowane
1 Ząbek Czosnek posiekany
1 Łyżeczka Sok z cytryny
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Boczek wysmażony na chrupko na suchej patelni i pokruszony
1/2 Sztuka Czerwona cebula drobno posiekana
1 Sztuka Papryczka chili drobno posiekana

Sposób przygotowania

  1. 1

    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.

  2. 2

    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.

  3. 3

    Kapustę przekrój na pół.

  4. 4

    Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.

  5. 5

    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.

  6. 6

    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.

  7. 7

    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.