Łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu

  • 2 porcje | 760 min.
Delikatny

łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu

, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, podawany z sałatką z rukoli.

Składniki

2 Sztuki Filet z łososia
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1/2 Szklanka Sok z cytryny
5 Gałązki Koperek
1 Ząbek Czosnek
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  1. 1

    Łososia dokładnie nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem.

  2. 2

    Tak przygotowanego łososia włożyć do lodówki na min. godzinę. Jeżeli jest możliwość możemy macerowac go przez noc w lodówce.

  3. 3

    Majonez mieszamy z czosnkiem.

  4. 4

    Przed pieczeniem łososia smarujemy go czosnkowym majonezem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

  5. 5

    Łososia podajemy z sałatką z rukoli.