Misa warzyw

  • 4 porcje | 19 min.

Składniki

1 Sztuka Ogórek zielony
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
300 Gram Kolorowe pomidory
100 Gram Żółta fasolka szparagowa
1 Pęczek Rzodkiewka
1 Pęczek Szparagi
1 Sztuka Czerwona cebula
1 Szklanka Mrożony zielony groszek
1 Trochę Sałata (opcjonalnie)
1/2 Pęczek Szczypiorek
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
3 Łyżki Oliwa z oliwek
1 Łyżka Sok z cytryny
3 Łyżki Posiekany szczypiorek
1 Trochę Chili pieprz cayenne
1 Trochę Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1

    Szparagi oczyść z niejadalnych części. Odłam zdrewniałe końcówki.

  2. 2

    Groszek, fasolkę i szparagi gotuj w osolonym wrzątku przez 5 min. Po tym czasie schłodź w zimnej wodzie.

  3. 3

    Ogórek pokrój w plastry. Rzodkiewki pokrój na połówki. Pomidory pokrój na ćwiartki, a mniejsze – na połówki. Cebulę pokrój w plastry.

  4. 4

    Ułóż warzywa na talerzu i udekoruj majonezem WINIARY lub połącz ze sobą wszystkie składniki sosu (majonez, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek) do uzyskania jednolitej konsystencji i rozprowadź sos na warzywach. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą chili. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.