Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

  • 8 porcji | 23 min.

Pasta z makreli

to przekąska smaczna i wygodna – doskonały pomysł na drugie śniadanie lub małe co nieco o dowolnej porze dnia. Jeżeli podasz ją na domowej imprezie lub przyjęciu, na pewno szybko zniknie ze stołu. Są dziesiątki przepisów na pastę z makrelą. Chcesz zaskoczyć rodzinę lub gości kolejną pyszną wersją znanej klasycznej przekąski? W ramach inspiracji przedstawiamy przepis na pastę z makreli z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

Składniki

1/2 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Makrela wędzona
2 Sztuki Ogórek konserwowy nieduży
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Sok z cytryny
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Ogórki konserwowe bardzo drobno posiekać, szczypiorek pokroić.

  2. 2

    Usunąć ości z makreli, a następnie ją zmiksować.

  3. 3

    Całość wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.

  4. 4

    Podawać na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.