Spaghetti z marchewki i cukinii

  • 4 porcje | 17 min.

Składniki

1 Sztuka Marchewka
5 Łyżki Majonez Lekki WINIARY
1 Sztuka Mała cukinia
1 Pęczek Cebula dymka
1 Trochę Bazylia świeża
1 Trochę 3 cm kawałek imbiru
2 Łyżki Sezam prażony
2 Łyżki Orzeszki ziemne prażone
1 Sztuka Mango niezbyt miękkie
2 Łyżki Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz czarny

Sposób przygotowania

  1. 1

    Z warzyw przygotuj spaghetti przy pomocy obieraczki julienne lub krojąc je w cienkie długie paski.

  2. 2

    Dymkę posiekaj.

  3. 3

    Warzywa dopraw solą i pieprzem i polej sokiem z cytryny. Dodaj posiekany imbir, czosnek i bazylię. Całość wymieszaj i odstaw.

  4. 4

    Mango (lub kwaśne jabłko) pokrój w cienką zapałkę. Orzeszki posiekaj.

  5. 5

    Warzywa i mango wymieszaj z majonezem. Posyp dymką oraz prażonymi orzeszkami i sezamem.