Szparagi w boczku

  • 4 porcje | 29 min.

Szparagi w boczku

to duet tak idealny, jak szynka parmeńska z melonem. Słodkawy smak szparagów z grilla świetnie komponuje się ze słonością boczku. Spróbuj!

Składniki

400 Gram Szparagi
8 plastry Boczek chudy
1 opakowanie Ser brie
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Jogurt naturalny
3 Ząbki Czosnek
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Ser pokrój na 8 słupków.

  2. 2

    W plastry boczku zawijaj po dwa szparagi i po jednym słupku sera.

  3. 3

    Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor.

  4. 4

    Wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z jogurtem.

  5. 5

    Dodaj drobno posiekany czosnek, pieprz i sól do smaku.

  6. 6

    Wymieszaj.