Tatar ze śledzia

  • 6 porcji | 65 min.
Majonez Dekoracyjny WINIARY jest nieodłącznym elementem tradycyjnych domowych świąt. Klasyczna sałatka jarzynowa bez majonezu? Niemożliwe! Wśród świątecznych pyszności, do których majonez pasuje wprost idealnie, są też dania z ryb, desery i wiele innych potraw, których koniecznie musisz spróbować! Sięgnij po słoik Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i otwórz się na świąteczne inspiracje kulinarne!
Śledzik, grzybki, ogóreczki i Majonez Dekoracyjny WINIARY? To się musi udać! Łatwa do przygotowania przystawka z matiasem w roli głównej sprawi, że stołownicy nabiorą apetytu na więcej! Polecamy, nie tylko na Święta.

Składniki

4 Sztuki Filet z matiasa
2 Sztuki Ogórek kiszony lub konserwowy
1 Trochę Grzybki konserwowe
1 Sztuka Pieczona papryka czerwona bez skóry
1 Sztuka Czerwona cebula mała
2 Łyżeczki Musztarda francuska
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Szczypta Pieprz
1 Sztuka Natka pietruszki
4 plastry Ulubione ciemne pieczywo

Sposób przygotowania

  1. 1

    Rybę, ogórki, grzybki, paprykę oraz cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj.

  2. 2

    Dodaj pieprz do smaku, musztardę i majonez dekoracyjny WINIARY.

  3. 3

    Danie podaj w salaterce lub na ciemnym pieczywie posypane natką pietruszki.

  4. 4

    Jeżeli chcesz aby danie wyróżniło się na swiątecznym stole podaj je w formie wieńca, które możesz ozdobić piórkami czerwonej cebuli, cienkimi plasterkami ogórka i kawałeczkami pieczonej papryki.

  5. 5

    Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona to przepłucz ją w wodzie lub mocz wcześniej przez pół godziny.