Jajka a'la burgery

- 4 porcje | 25 min.
Jajka a'la burgery to oryginalny pomysł na podanie klasycznej wielkanocnej przekąski. Podawane z majonezem i udekorowane szczypiorkiem powracają co roku na świąteczny stół. Może tym razem warto przygotować je w całkiem nowy sposób? Jajka w formie burgerów z majonezem, boczkiem i serem będą pyszną niespodzianką dla wszystkich domowników!
Składniki
4 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
4 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 Liście Sałata dekoracyjna
2 plastry Pomidor
2 plastry Boczek
2 plastry Ser żółty
1 Łyżeczka Sezam prażony
Sposób przygotowania
-
1
Jajka pościnaj z jednego boku, a następnie przetnij wzdłuż, na połówki.
-
2
Przygotuj spody "burgerów" – posmaruj ścięte połówki jajek majonezem, następnie układaj na nich sałatę, ser, pomidor, boczek, na wierzch połóż po łyżeczce majonezu i przykrywaj drugą połówką jajka.
-
3
Na koniec każdego „burgera” przebij wykałaczką i posyp uprażonym sezamem.
