Jajka z łososiem
- 12 porcji | 37 min.
Jajka z łososiem
, faszerowane drobno siekanym łososiem wędzonym, świeżym koperkiem, startą skórką limonki, żółtkami jajek i majonezem, podane z paskami łososia i szczyptą pieprzu cayenne.Składniki
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
50 Gram Łosoś wędzony
1 Łyżeczka Skórka z limonki
2 Łyżki Koperek Świeży
1 Szczypta Pieprz cayenne
1 Szczypta Sól
Sposób przygotowania
-
1
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają. Zalej zimną wodą.
-
2
Jajka obierz, przekrój wzdłuż i wybierz żółtka. Przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
-
3
Odłóż kilka pasków łososia do dekoracji. Resztę łososia drobno posiekaj i dodaj do żółtek razem z posiekanym koperkiem i startą skórką limonki. Wymieszaj, dopraw solą.
-
4
Jajka wypełnij farszem. Podawaj wykończone paskami łososia i szczyptą pieprzu cayenne.