Kanapka klubowa z bekonem
- 4 porcje | 46 min.
Kanapka klubowa z bekonem
to pomysł na pyszne i pożywne śniadanie! Chrupiący chleb tostowy, pachnący bekon, gorące jajko, a do tego Majonez Dekoracyjny WINIARY i kilka prostych składników – to wystarczy, by zapewnić Tobie i Twoim bliskim doskonały początek dnia… w prawdziwie angielskim stylu. It tastes good.Składniki
12 plastry Chleb tostowy
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Jajka
12 plastry Boczek
4 plastry Ulubiony żółty ser
3 Sztuki Pomidor
4 Liście Sałata rzymska
1 Szczypta Papryka słodka mielona
1 Trochę Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jajka usmaż z obydwu stron na patelni.
-
2
Chleb wrzuć do tostera, piekarnika lub na patelnię grillową.
-
3
Boczek podsmażaj na oddzielnej patelni do momentu, aż się lekko przyrumieni.
-
4
Cztery chrupiące kromki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie na każdej z nich układaj plasterek chrupiącego boczku, plaster pomidora i liść sałaty.
-
5
Na wierzchu układaj kolejne kromki chrupiącego chleba, plastry sera, plastry pomidora, a na koniec kładź usmażone wcześniej jajka.
-
6
Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
7
Kanapki podawaj pokrojone na równe trójkąty, opcjonalnie przebite dekoracyjną wykałaczką.