Kanapka klubowa z bekonem

  • 4 porcje | 46 min.

Kanapka klubowa z bekonem

to pomysł na pyszne i pożywne śniadanie! Chrupiący chleb tostowy, pachnący bekon, gorące jajko, a do tego Majonez Dekoracyjny WINIARY i kilka prostych składników – to wystarczy, by zapewnić Tobie i Twoim bliskim doskonały początek dnia… w prawdziwie angielskim stylu. It tastes good.

Składniki

12 plastry Chleb tostowy
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Jajka
12 plastry Boczek
4 plastry Ulubiony żółty ser
3 Sztuki Pomidor
4 Liście Sałata rzymska
1 Szczypta Papryka słodka mielona
1 Trochę Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka usmaż z obydwu stron na patelni.

  2. 2

    Chleb wrzuć do tostera, piekarnika lub na patelnię grillową.

  3. 3

    Boczek podsmażaj na oddzielnej patelni do momentu, aż się lekko przyrumieni.

  4. 4

    Cztery chrupiące kromki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie na każdej z nich układaj plasterek chrupiącego boczku, plaster pomidora i liść sałaty.

  5. 5

    Na wierzchu układaj kolejne kromki chrupiącego chleba, plastry sera, plastry pomidora, a na koniec kładź usmażone wcześniej jajka.

  6. 6

    Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

  7. 7

    Kanapki podawaj pokrojone na równe trójkąty, opcjonalnie przebite dekoracyjną wykałaczką.