Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

  • 8 Porcji | 25 min

Kiedy masz ochotę przegryźć coś na szybko, zamiast sięgać po gotowe przekąski – wypróbuj nasz przepis na pastę z makreli i Majonezu Dekoracyjnego Winiary. Przygotujesz ją szybko, we własnej kuchni i ze składników, które dobrze znasz. Taka pasta jest pyszna, sycąca i z pewnością znajdzie amatora wśród domowników. Wypróbuj nasz przepis na pastę z makreli i ciesz się jej smakiem o dowolnej porze dnia.

Składniki

1 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Makrela wędzona
2 Sztuki Ogórek konserwowy nieduży
1 Pęczek Szczypiorek
1 Trochę Sok z cytryny
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Posiekaj bardzo drobno ogórki konserwowe i pokrój szczypiorek.
  2. 2
    Usuń ości z makreli, a następnie ją zmiksuj.
  3. 3
    Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. 4
    Podawaj na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.