Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym
.jpg)
- 6 Porcji | 60 min
Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta
to przekąska, którą możesz przygotować samodzielnie, by zrobić pyszną niespodziankę znajomym lub rodzinie. Wygląda wyjątkowo apetycznie, smakuje wspaniale, a przy tym jest wygodna do jedzenia. Połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym farszem podbije serce każdego smakosza. Oto przepis na sukces kulinarny i… towarzyski! Musisz go wypróbować!Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
opakowanie
Kruche mrożone słone ciasto
2
Sztuki
Por
4
Łyżki
Tarty parmezan
1
Łyżka
Masło
6
Sztuki
Jajka przepiórcze
1
Trochę
Rzeżucha
1
Trochę
Sól
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.
-
2
Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.
-
3
Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.
-
4
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.
