Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi

  • 6 Porcji | 30 min

Wyczaruj klimat wiosny na stole dzięki naszemu nowemu przepisowi na wspaniałą sałatkę z Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Pomysł jest prosty jak 2 + 2. Świeża inspiracja + świeże składniki = pyszny świeży smak. Ta zielona sałatka sprawi, że poczujesz prawdziwy smak wiosny! Na pewno będzie sensacją każdego domowego spotkania czy przyjęcia, ale możesz też po prostu postawić ją na stole przy rodzinnym obiedzie. Wrażenie murowane!

Składniki

2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Gruszki
1 Trochę Rukola
1 Trochę Ulubiona mieszanka sałat
1 Trochę Rzeżucha
1 opakowanie Kiełki groszku lub inne ulubione
100 Gramy Orzechy włoskie
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Łyżeczka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
  2. 2
    Orzechy upraż na suchej patelni. Gruszki pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne.
  3. 3
    Na sałacie i rukoli rozłóż gruszki, posyp kiełkami i rzeżuchą, polej sosem i posyp uprażonymi orzechami.