Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi

- 6 Porcji | 30 min
Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi
pomoże Ci wyczarować klimat wiosny na stole. Wypróbuj nasz nowy przepis na wspaniałą sałatkę z Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Pomysł jest prosty jak 2 + 2. Świeża inspiracja + świeże składniki = pyszny świeży smak. Ta zielona sałatka sprawi, że poczujesz prawdziwy smak wiosny! Na pewno będzie sensacją każdego domowego spotkania czy przyjęcia, ale możesz też po prostu postawić ją na stole przy rodzinnym obiedzie. Wrażenie murowane!Składniki
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Sztuki
Gruszki
1
Trochę
Rukola
1
Trochę
Ulubiona mieszanka sałat
1
Trochę
Rzeżucha
1
opakowanie
Kiełki groszku lub inne ulubione
100
Gram
Orzechy włoskie
1
Łyżka
Jogurt naturalny
1
Łyżeczka
Sok z cytryny
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
-
2
Orzechy upraż na suchej patelni. Gruszki pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne.
-
3
Na sałacie i rukoli rozłóż gruszki, posyp kiełkami i rzeżuchą, polej sosem i posyp uprażonymi orzechami.
