Kanapka z rostbefem i piklami

- 6 Porcji | 75 min
Kanapka z rostbefem i piklami
jako danie główne? Czemu nie! Chrupiąca bagietka pełna wyśmienitego pieczonego rostbefu, sałaty, pikli i majonezu może z powodzeniem zastąpić obiad. Oto doskonały przepis dla wszystkich, którym dopisuje apetyt. Wypróbuj go koniecznie i przekonaj się, że kanapka wcale nie musi być nudna!Składniki
2
Kilogramy
Rostbef
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Bagietka pszenna
1
paczka
Dowolny rodzaj ulubionej sałaty
1
Trochę
Pikle, kiszone ogórki lub zielony marynowany pieprz
1
Sztuka
Bagietka lub inny rodzaj ulubionego pieczywa
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Rostbef oczyść z żyłek. Nasmaruj masłem, oprósz dobrze z każdej strony solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 165°C i piecz około 45 minut. Wyjmij i odstaw do wystygnięcia.
-
2
Bagietkę przekrój na pół, wyjmij miąższ z dolnej części i posmaruj majonezem.
-
3
Wyłóż sałatę, a na nią układaj cienko pokrojone plastry rostbefu.
-
4
Dodaj ulubione pikle. Posmaruj całość Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
-
5
Przykryj drugą połówką bagietki. Podawaj przekrojone na dwie części.
