Sałatka śledziowa z fasolą i szczypiorkiem

  • 4 Porcji | 55 min

Wyrazista sałatka śledziowa z ugotowaną białą fasolą, ziemniakami gotowanymi w „mundurkach” oraz drobno posiekanym ogórkiem kiszonym, jajkami na twardo i soczystym jabłkiem, wymieszanych z majonezem.

Składniki

4 Filety Filet śledziowy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Sztuka Cebula pokrojona w kostkę
1 Sztuka Ogórek kiszony pokrojony w kostkę
100 Gramy Fasola biała ugotowana
1 Sztuka Jajko ugotowane na twardo
1 Sztuka Jabłko obrane pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania

  1. 1
    Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę.
  2. 2
    Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” obieramy i kroimy w kostkę.
  3. 3
    Fasolę, ogórek kiszony, cebulę, jabłko i jajko pokrojone w kostkę mieszamy z majonezem dekoracyjnym Winiary.
  4. 4
    Pod koniec mieszania dodajemy pokrojonego śledzia i ziemniaki.