Sałatka warzywna z suszoną wędzoną śliwką

- 8 Porcji | 105 min
Sałatka warzywna z suszoną wędzoną śliwką
będzie smaczną odmianą dla tradycyjnej, klasycznej jarzynowej. Sałatkę wykonasz z ziemniaków, marchwi, selera, pietruszki, wymieszanych z groszkiem, jajkami oraz jabłkiem. Dodatek suszonej, wędzonej śliwki nada jej ciekawą nutę. Danie dopraw majonezem wymieszanym z musztardą.Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Ziemniaki sałatkowe ugotowane
1
Kostka
Bulion warzywny Winiary
100
Gram
Suszone śliwki (wędzone)
50
Mililitry
Ocet jabłkowy
2
Sztuki
Marchew
1
Sztuka
Seler
2
Sztuki
Pietruszka
1
Puszka
Groszek
2
Sztuki
Jajka
1
Sztuka
Jabłko
1
Łyżeczka
Musztarda
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Warzywa obierz i umieść w głębokim garnku, zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu Warzywnego Winiary i gotuj do miękkości.
-
2
Śliwki zalej octem wymieszanym z ciepłą wodą w proporcji 3:1. Odstaw na 30 minut.
-
3
Ostudzone warzywa, jabłko i jajka pokrój w kostkę. Śliwki odsącz i pokrój w paseczki.
-
4
Połącz ze sobą wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą. Wykończ całość suszoną śliwką.
