Sałatka z pieczonymi warzywami

  • 8 Porcji | 105 min

Pyszna sałatka z pieczonych warzyw: ziemniaków, marchwi, selera i pietruszki wymieszanych z zielonym groszkiem, jajkami na twardo oraz ogórkami kiszonymi. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z musztardą.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniak słodki duże
2 Sztuki Marchew
1 Sztuka Seler duży
2 Sztuki Pietruszka
1 Puszka Groszek
2 Sztuki Jajko ugotowane
2 Sztuki Ogórek kiszony
1 Sztuka Jabłko
1 Łyżeczka Musztarda
2 Łyżki Oliwa
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
  2. 2
    Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
  3. 3
    Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Następnie wystudź.
  4. 4
    Jajka, ogórki pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi warzywami.
  5. 5
    Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą.