Sałatka z pieczonymi warzywami

- 8 Porcji | 105 min
Pyszna
sałatka z pieczonych warzyw
: ziemniaków, marchwi, selera i pietruszki wymieszanych z zielonym groszkiem, jajkami na twardo oraz ogórkami kiszonymi. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z musztardą.Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Sztuki
Ziemniak słodki duże
2
Sztuki
Marchew
1
Sztuka
Seler duży
2
Sztuki
Pietruszka
1
Puszka
Groszek
2
Sztuki
Jajko ugotowane
2
Sztuki
Ogórek kiszony
1
Sztuka
Jabłko
1
Łyżeczka
Musztarda
2
Łyżki
Oliwa
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
-
2
Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
-
3
Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Następnie wystudź.
-
4
Jajka, ogórki pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi warzywami.
-
5
Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą.
