Sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem

- 12 Porcji | 75 min
Wiosenna
sałatka ziemniaczana z jarmużem i matiasem
z ziemniakami gotowanymi w mundurkach, czerwoną cebulą, plastrami śledzia solonego oraz jarmużem, szczypiorkiem i koperkiem, z dressingiem z majonezu, kaparów, anchois i soku z cytryny.Składniki
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Kapary
4
Sztuki
Filety anchois
2
Łyżki
Sok z cytryny
1
Sztuka
Czerwona cebula
1
opakowanie
Jarmuż
5
Filety
Śledź solony
1
Kilogram
Ziemniaki sałatkowe
1
Pęczek
Szczypiorek
1
Pęczek
Koperek
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w ósemki.
-
2
Majonez zmiksuj z kaparami, anchois i sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem.
-
3
Jarmuż dokładnie umyj. Powycinaj twarde części i pokrój na mniejsze kawałki.
-
4
Śledzie opłucz zimną wodą, osusz i pokrój w paski.
-
5
Cebulę posiekaj w piórka.
-
6
Szczypiorek i koperek grubo posiekaj.
-
7
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z grubo mielonym pieprzem.
