Sałatka śledziowa

- 8 Porcji | 270 min
Sałatka śledziowa
przełamana soczystym smakiem jabłka, z krążkami czerwonej cebulki i drobno posiekanym szczypiorkiem. Całość otulona majonezem wymieszanym z musztardą Dijon.Składniki
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
500
Gram
Śledź solony filet
500
Mililitry
Mleko
2
Sztuki
Jabłko odmiany szara reneta
1
Łyżka
Musztarda Dijon
2
Sztuki
Czerwona cebula
1
Pęczek
Szczypiorek
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Filety śledzia wymocz w mleku przez kilka godzin, następnie pokrój wedle uznania.
-
2
Jabłka pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem ze skórką.
-
3
Cebulę pokrój w krążki.
-
4
Majonez wymieszaj z musztardą.
-
5
Drobno posiekaj szczypiorek.
-
6
Na koniec wymieszaj śledzia z majonezem, cebulą i jabłkiem.
-
7
Podawaj sałatkę posypaną szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
