Sałatka śledziowa

  • 8 Porcji | 270 min

Sałatka śledziowa przełamana soczystym smakiem jabłka, z krążkami czerwonej cebulki i drobno posiekanym szczypiorkiem. Całość otulona majonezem wymieszanym z musztardą Dijon.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
500 Gramy Śledź solony filet
500 Mililitry Mleko
2 Sztuki Jabłko odmiany szara reneta
1 Łyżka Musztarda Dijon
2 Sztuki Czerwona cebula
1 Pęczek Szczypiorek
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Filety śledzia wymocz w mleku przez kilka godzin, następnie pokrój wedle uznania.
  2. 2
    Jabłka pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem ze skórką.
  3. 3
    Cebulę pokrój w krążki.
  4. 4
    Majonez wymieszaj z musztardą.
  5. 5
    Drobno posiekaj szczypiorek.
  6. 6
    Na koniec wymieszaj śledzia z majonezem, cebulą i jabłkiem.
  7. 7
    Podawaj sałatkę posypaną szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.