Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

  • 10 Porcji | 43 min

Sałatka z ziemniakami, korzeniem selera i pietruszki oraz surowym selerem naciowym, jabłkiem, marynowaną dynią, suszonymi pomidorami i groszkiem konserwowym, doprawiona solą, pieprzem, zmieszana z majonezem.

Składniki

5 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Kostka Bulion warzywny Winiary
2 Sztuki Seler korzeń
3 Laski Seler naciowy
3 Sztuki Korzeń pietruszki
1 Puszka Groszek konserwowy
2 Sztuki Jabłka
5 Sztuki Ziemniaki
1 Słoik Dynia marynowana
1 Słoik Suszone pomidory w oleju
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Warzywa, oprócz selera, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego i gotuj do miękkości.
  2. 2
    Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
  3. 3
    Dodaj groszek.
  4. 4
    Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.