Sałatka warzywna z kurczakiem

- 4 Porcji | 35 min
Sałatka warzywna z kurczakiem
ze smażonymi w papirusie filetami z kurczaka, podawanymi z kukurydzą i groszkiem konserwowym, żółtym serem typu Gouda, natką pietruszki i majonezem.Składniki
1
opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
4
Sztuki
Filet z kurczaka
1
Puszka
Kukurydza Konserwowa
1
Puszka
Groszek konserwowy
200
Gram
Ser żółty gouda
1
Pęczek
Natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
1
Pierś kurczaka zawiniętą w Winiary POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
-
2
Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o bokach ok. 1 cm.
-
3
Ser żółty Gouda pokrój w kostkę o bokach niewiększych niż 0,5 centymetra.
-
4
Pokrojony ser wymieszaj z odcedzoną kukurydzą i groszkiem zielonym oraz pokrojoną natką pietruszki.
-
5
Pod koniec mieszania dodaj pokrojonego kurczaka, a całość dopraw majonezem.
