Sałatka warzywna z kurczakiem

  • 4 Porcji | 35 min

Sałatka ze smażonymi w papirusie filetami z kurczaka, podawanymi z kukurydzą i groszkiem konserwowym, żółtym serem typu Gouda, natką pietruszki i majonezem.

Składniki

1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Filet z kurczaka
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
1 Puszka Groszek konserwowy
200 Gramy Ser żółty gouda
1 Pęczek Natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Pierś kurczaka zawiniętą w Winiary POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. 2
    Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o bokach ok. 1 cm.
  3. 3
    Ser żółty Gouda pokrój w kostkę o bokach niewiększych niż 0,5 centymetra.
  4. 4
    Pokrojony ser wymieszaj z odcedzoną kukurydzą i groszkiem zielonym oraz pokrojoną natką pietruszki.
  5. 5
    Pod koniec mieszania dodaj pokrojonego kurczaka, a całość dopraw majonezem.