Śledzie z awokado i marynowanymi burakami

- 6 Porcji | 275 min
Śledzie z awokado i marynowanymi burakami
oraz drobno pokrojonym awokado, cebulą i koperkiem. Całość ułożona warstwowo, przykryta warstwą sosu majonezowo-chrzanowego i przybrana zielonym koperkiem.Składniki
6
Filety
Śledź solony
1
Łyżka
Chrzan tarty świeży
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Słoik
Burak konserwowy w całości
2
Sztuki
Awokado
1
Pęczek
Koperek
1
Sztuka
Cebula
1
Szczypta
Pieprz młotkowy
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie wymocz w wodzie przez kilka godzin, czas zależy od tego jak bardzo słone są śledzie. Następnie pokrój w kostkę lub paski.
-
2
Avocado, cebulę, buraki pokrój w kostkę.
-
3
Majonez wymieszaj z chrzanem i pieprzem.
-
4
Połowę koperku posiekaj, pozostałą połowę zostaw do dekoracji.
-
5
Przygotuj 6 szklanek. Nakładaj poszczególne składniki warstwami do szklanek.
-
6
Na koniec dodaj majonez z chrzanem, udekoruj pieprzem i koperkiem.
