Śledzie z awokado i marynowanymi burakami

  • 6 Porcji | 275 min

Warstwowa sałatka ze śledzi, drobno pokrojonego awokado i cebuli oraz marynowanych buraków i koperku. Całość przykryta warstwą sosu majonezowo-chrzanowego i przybrana zielonym koperkiem.

Składniki

6 Filety Śledź solony
1 Łyżka Chrzan tarty świeży
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Słoik Burak konserwowy w całości
2 Sztuki Awokado
1 Pęczek Koperek
1 Sztuka Cebula
1 Szczypta Pieprz młotkowy

Sposób przygotowania

  1. 1
    Śledzie wymocz w wodzie przez kilka godzin, czas zależy od tego jak bardzo słone są śledzie. Następnie pokrój w kostkę lub paski.
  2. 2
    Avocado, cebulę, buraki pokrój w kostkę.
  3. 3
    Majonez wymieszaj z chrzanem i pieprzem.
  4. 4
    Połowę koperku posiekaj, pozostałą połowę zostaw do dekoracji.
  5. 5
    Przygotuj 6 szklanek. Nakładaj poszczególne składniki warstwami do szklanek.
  6. 6
    Na koniec dodaj majonez z chrzanem, udekoruj pieprzem i koperkiem.