Roladki z łososiem i rukwią

  • 10 Porcji | 25 min

Roladki z łososiem i rukwią

to przekąski idealne do jedzenia na stojąco. W karnawale lubimy tańczyć, dlatego na karnawałowych imprezach i domowych przyjęciach dobrze sprawdzają się przekąski, które można zjeść z ręki. Wykwintne roladki z łososiem wędzonym i Majonezem Dekoracyjnym Winiary są nieduże, poręczne, a ich pyszny smak na długo pozostanie w pamięci twoich gości!

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Łyżki Serek śmietankowy
10 plastry Łosoś wędzony
1 opakowanie Rukiew wodna
1 Sztuka Cebula czerwona
1 Szczypta Pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania

  1. 1
    Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  2. 2
    Rozłóż płaty łososia na desce do krojenia. Każdy posmaruj grubo majonezem wymieszanym z serkiem, posyp cebulą, pieprzem, a następnie ułóż po kilka listków rukwi wodnej.
  3. 3
    Zwiń delikatnie każdą roladkę, ułóż na talerzu lub desce.
  4. 4
    Posyp całość pieprzem i pozostałą rukwią.