Roladki z łososiem i rukwią

- 10 Porcji | 25 min
Roladki z łososiem i rukwią
to przekąski idealne do jedzenia na stojąco. W karnawale lubimy tańczyć, dlatego na karnawałowych imprezach i domowych przyjęciach dobrze sprawdzają się przekąski, które można zjeść z ręki. Wykwintne roladki z łososiem wędzonym i Majonezem Dekoracyjnym Winiary są nieduże, poręczne, a ich pyszny smak na długo pozostanie w pamięci twoich gości!Składniki
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
4
Łyżki
Serek śmietankowy
10
plastry
Łosoś wędzony
1
opakowanie
Rukiew wodna
1
Sztuka
Cebula czerwona
1
Szczypta
Pieprz grubo mielony
Sposób przygotowania
-
1
Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
-
2
Rozłóż płaty łososia na desce do krojenia. Każdy posmaruj grubo majonezem wymieszanym z serkiem, posyp cebulą, pieprzem, a następnie ułóż po kilka listków rukwi wodnej.
-
3
Zwiń delikatnie każdą roladkę, ułóż na talerzu lub desce.
-
4
Posyp całość pieprzem i pozostałą rukwią.
