Śledź w śmietanie z ogórkiem

  • 4 Porcji | 100 min

Łatwe w przygotowaniu śledzie z drobno posiekaną cebulką i ogórkiem konserwowym, otulone sosem śmietanowo-majonezowym.

Składniki

4 Sztuki Filet śledziowy
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Sztuki Ogórek konserwowy
1 Sztuka Cebula
3 Łyżki Śmietana kwaśna 18%

Sposób przygotowania

  1. 1
    Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
  2. 2
    Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
  3. 3
    Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
  4. 4
    W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
  5. 5
    Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
  6. 6
    Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.