Czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

  • 8 Porcji | 35 min

Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu

czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

, z dodatkiem jajek, koperku i aromatycznych kaparów. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z sokiem z buraka.

Składniki

6 Sztuki Śledź w occie
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Czerwona cebula
1 Sztuka Jabłko czerwone
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Łyżki Sok z buraków
1 Pęczek Koperek
2 Łyżki Kapary
2 Łyżki Żurawina suszona
1 Szczypta Sól

Sposób przygotowania

  1. 1
    Śledzie pokój w paski.
  2. 2
    Cebulę pokrój w piórka.
  3. 3
    Jabłko i jajka pokrój w kostkę.
  4. 4
    Majonez wymieszaj z sokiem z buraka.
  5. 5
    Koperek grubo posiekaj.
  6. 6
    Połącz wszystkie składniki dodając kapary i żurawinę. Dodaj majonez z sokiem.
  7. 7
    Całość dopraw solą i pieprzem.