Czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

- 8 Porcji | 35 min
Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu
czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną
, z dodatkiem jajek, koperku i aromatycznych kaparów. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z sokiem z buraka.Składniki
6
Sztuki
Śledź w occie
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Czerwona cebula
1
Sztuka
Jabłko czerwone
2
Sztuki
Jajko ugotowane na twardo
2
Łyżki
Sok z buraków
1
Pęczek
Koperek
2
Łyżki
Kapary
2
Łyżki
Żurawina suszona
1
Szczypta
Sól
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie pokój w paski.
-
2
Cebulę pokrój w piórka.
-
3
Jabłko i jajka pokrój w kostkę.
-
4
Majonez wymieszaj z sokiem z buraka.
-
5
Koperek grubo posiekaj.
-
6
Połącz wszystkie składniki dodając kapary i żurawinę. Dodaj majonez z sokiem.
-
7
Całość dopraw solą i pieprzem.
