Koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym

  • 30 Porcji | 150 min

Efektowne koreczki ze śledzia, ziemniaków i korniszonów, przekładane warstwą majonezu, doprawione przyprawą do piernika, ozdobione drobno posiekanym, zielonym szczypiorkiem.

Składniki

10 Filety Śledź solony
1 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Kilogramy Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Litr Sok pomarańczowy 100%
1 Łyżeczka Przyprawa do piernika
1 Pęczek Szczypiorek
10 Sztuki Korniszon
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Śledzie pokrój w romby i zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na 2h.
  2. 2
    Ziemniaki pokrój na około 1,5 cm plastry.
  3. 3
    Korniszony pokrój w plastry.
  4. 4
    Na każdym plastrze ziemniaka układaj kolejno: korniszony, kawałek śledzia, majonez.
  5. 5
    Na koniec dopraw odrobiną przyprawy do piernika oraz pieprzem. Udekoruj szczypiorkiem.