Koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym

- 30 Porcji | 150 min
Efektowne
koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym
, ziemniaków i korniszonów, przekładane warstwą majonezu, doprawione przyprawą do piernika, ozdobione drobno posiekanym, zielonym szczypiorkiem.Składniki
10
Filety
Śledź solony
1
Słoik
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Kilogramy
Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1
Litr
Sok pomarańczowy 100%
1
Łyżeczka
Przyprawa do piernika
1
Pęczek
Szczypiorek
10
Sztuki
Korniszon
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie pokrój w romby i zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na 2h.
-
2
Ziemniaki pokrój na około 1,5 cm plastry.
-
3
Korniszony pokrój w plastry.
-
4
Na każdym plastrze ziemniaka układaj kolejno: korniszony, kawałek śledzia, majonez.
-
5
Na koniec dopraw odrobiną przyprawy do piernika oraz pieprzem. Udekoruj szczypiorkiem.
