Śledź po japońsku na sposób polski

- 8 Porcji | 30 min
Śledź po japońsku na sposób polski
, czyli kompozycja smaków składająca się z jajka, śledzia oraz kiszonych lub konserwowych ogórków, z dodatkiem sosu z zielonego groszku, cebuli oraz jabłka wymieszanych z majonezem.Składniki
4
Filety
Filet śledziowy
2
Sztuki
Jajko ugotowane na twardo
8
plastry
Ogórek kiszony lub konserwowy
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Puszka
Groszek konserwowy
1
Sztuka
Cebula sparzona pokrojona w kostkę
1
Sztuka
Jabłko obrane pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania
-
1
Majonez wymieszaj z pokrojoną cebulą i jabłkiem oraz groszkiem.
-
2
Na talerzu ułóż plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, na które połóż połówkę jajka ugotowanego na twardo.
-
3
Jajko owiń płatem (lub połową) śledziowym a wokół połóż sos majonezowy z groszkiem.
