Śledź po japońsku na sposób polski

  • 8 Porcji | 30 min

Śledź po japońsku na sposób polski, czyli kompozycja smaków składająca się z jajka, śledzia oraz kiszonych lub konserwowych ogórków, z dodatkiem sosu z zielonego groszku, cebuli oraz jabłka wymieszanych z majonezem.

Składniki

4 Filety Filet śledziowy
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
8 plastry Ogórek kiszony lub konserwowy
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Puszka Groszek konserwowy
1 Sztuka Cebula sparzona pokrojona w kostkę
1 Sztuka Jabłko obrane pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania

  1. 1
    Majonez wymieszaj z pokrojoną cebulą i jabłkiem oraz groszkiem.
  2. 2
    Na talerzu ułóż plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, na które połóż połówkę jajka ugotowanego na twardo.
  3. 3
    Jajko owiń płatem (lub połową) śledziowym a wokół połóż sos majonezowy z groszkiem.