Łosoś pieczony z pistacjami i majonezem

  • 2 Porcji | 110 min

Soczysty łosoś w marynacie ze skórki cytrynowej pieczony w glazurze z majonezu posypany kruszonką z pistacji.

Składniki

2 Sztuki Filet z łososia
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
120 Gramy Pistacje prażone
1 Sztuka Cytryna
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Filety łososia dokładnie myjemy i osuszamy.
  2. 2
    Cytrynę po sparzeniu ścieramy skórkę.
  3. 3
    Filety nacieramy mieszanką soli, pieprzu i skórki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1h do lodówki.
  4. 4
    Po wyjęciu z lodówki smarujemy łososia majonezem.
  5. 5
    Pistacje obieramy i zgniatamy na miazgę za pomocą tłuczka i posypujemy nimi filety.
  6. 6
    Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.