Łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu

  • 2 Porcji | 760 min

Delikatny łosoś z koperkiem, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, pieczony w glazurze z majonezu, podawany z sałatką z rukoli.

Składniki

2 Sztuki Filet z łososia
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Szklanka Sok z cytryny
5 Gałązki Koperek
1 Ząbek Czosnek
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  1. 1
    Łososia dokładnie nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem.
  2. 2
    Tak przygotowanego łososia włożyć do lodówki na min. godzinę. Jeżeli jest możliwość możemy macerowac go przez noc w lodówce.
  3. 3
    Majonez mieszamy z czosnkiem.
  4. 4
    Przed pieczeniem łososia smarujemy go czosnkowym majonezem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
  5. 5
    Łososia podajemy z sałatką z rukoli.