Łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu

- 2 Porcji | 760 min
Delikatny
łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu
, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, podawany z sałatką z rukoli.Składniki
2
Sztuki
Filet z łososia
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Szklanka
Sok z cytryny
5
Gałązki
Koperek
1
Ząbek
Czosnek
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania
-
1
Łososia dokładnie nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem.
-
2
Tak przygotowanego łososia włożyć do lodówki na min. godzinę. Jeżeli jest możliwość możemy macerowac go przez noc w lodówce.
-
3
Majonez mieszamy z czosnkiem.
-
4
Przed pieczeniem łososia smarujemy go czosnkowym majonezem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
-
5
Łososia podajemy z sałatką z rukoli.
