Pieczona szynka wieprzowa marynowana

  • 10 Porcji | 1600 min

Aromatyczna, pieczona szynka wieprzowa w marynacie z majonezu, marmolady pomarańczowej, czosnku, chrzanu, soli i pieprzu.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Kilogramy Szynka wieprzowa
50 Gramy Korzeń chrzanu
200 Gramy Marmolada pomarańczowa
2 Ząbki Czosnek
2 Łyżeczki Suszony rozmaryn
2 Łyżki Sól
1 Łyżeczka Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Wykonaj marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól, pieprz. Wymieszaj.
  2. 2
    Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.
  3. 3
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. 1 godzina na 1 kilogram mięsa. Odkryj na ostanie 10 minut pieczenia.