Pieczona szynka wieprzowa marynowana

- 10 Porcji | 1600 min
Aromatyczna,
pieczona szynka wieprzowa marynowana
w marynacie z majonezu, marmolady pomarańczowej, czosnku, chrzanu, soli i pieprzu.Składniki
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Kilogramy
Szynka wieprzowa
50
Gram
Korzeń chrzanu
200
Gram
Marmolada pomarańczowa
2
Ząbki
Czosnek
2
Łyżeczki
Suszony rozmaryn
2
Łyżki
Sól
1
Łyżeczka
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Wykonaj marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól, pieprz. Wymieszaj.
-
2
Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.
-
3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. 1 godzina na 1 kilogram mięsa. Odkryj na ostanie 10 minut pieczenia.
