Czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem

- 12 Porcji | 110 min
Aromatyczne
czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem
mascarpone. Puszyste i przepyszne!Składniki
100
Gram
Majonez
120
Gram
Cukier trzcinowy Muscovado
1
Łyżeczka
Przyprawa do piernika
1
Łyżeczka
Soda
1
Sztuka
Jajko
125
Mililitry
Mleko
150
Gram
Mąka tortowa
20
Gram
Kakao
250
Gram
Mascarpone
150
Mililitry
Śmietana 30%
50
Gram
Cukier puder
2
Sztuki
Skórka z pomarańczy
Sposób przygotowania
-
1
Majonez, cukier i jajko utrzyj mikserem na gładką masę. Następnie dodaj mleko, wymieszaj.
-
2
Mąkę przesiej do miski z kakao, sodą i przyprawą do piernika.
-
3
Połącz suche składniki z mokrymi. Miksuj do połączenia się składników.
-
4
Przygotuj formę do muffinek (12 sztuk). Wypełnij foremki do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz muffiny około 25 minut.
-
5
Ubij śmietanę z cukrem. Następnie wmieszaj delikatnie mascarpone i otartą skórkę z 2 pomarańczy. Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
-
6
Schłodzoną masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj skórki pomarańczowej.
