Czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem

  • 12 Porcji | 110 min

Aromatyczne

czekoladowo piernikowe muffiny z pomarańczowym kremem

mascarpone. Puszyste i przepyszne!

Składniki

100 Gramy Majonez
120 Gramy Cukier trzcinowy Muscovado
1 Łyżeczka Przyprawa do piernika
1 Łyżeczka Soda
1 Sztuka Jajko
125 Mililitry Mleko
150 Gramy Mąka tortowa
20 Gramy Kakao
250 Gramy Mascarpone
150 Mililitry Śmietana 30%
50 Gramy Cukier puder
2 Sztuki Skórka z pomarańczy

Sposób przygotowania

  1. 1
    Majonez, cukier i jajko utrzyj mikserem na gładką masę. Następnie dodaj mleko, wymieszaj.
  2. 2
    Mąkę przesiej do miski z kakao, sodą i przyprawą do piernika.
  3. 3
    Połącz suche składniki z mokrymi. Miksuj do połączenia się składników.
  4. 4
    Przygotuj formę do muffinek (12 sztuk). Wypełnij foremki do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz muffiny około 25 minut.
  5. 5
    Ubij śmietanę z cukrem. Następnie wmieszaj delikatnie mascarpone i otartą skórkę z 2 pomarańczy. Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
  6. 6
    Schłodzoną masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj skórki pomarańczowej.