Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

  • 12 Porcji | 70 min

Aromatyczne babeczki czekoladowo-pomarańczowe z puszystym czekoladowym kremem z nutą maślaną z dodatkiem majonezu.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
1 Łyżeczka Proszek do pieczenia Winiary
3 Sztuki Jajka
85 Gramy Mąka ziemniaczana
85 Gramy Mąka pszenna
40 Gramy Skórka z pomarańczy
40 Gramy Czekolada gorzka posiekana
150 Gramy Masło
300 Gramy Cukier puder
50 Gramy Kakao
2 Łyżki Mleko

Sposób przygotowania

  1. 1
    Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. 2
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  3. 3
    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
  4. 4
    Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
  5. 5
    Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  6. 6
    Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.