Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

- 12 Porcji | 70 min
Aromatyczne
babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym
z nutą maślaną z dodatkiem majonezu.Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1
Łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
3
Sztuki
Jajka
85
Gram
Mąka ziemniaczana
85
Gram
Mąka pszenna
40
Gram
Skórka z pomarańczy
40
Gram
Czekolada gorzka posiekana
150
Gram
Masło
300
Gram
Cukier puder
50
Gram
Kakao
2
Łyżki
Mleko
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
-
4
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
-
5
Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
6
Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.
