Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

- 12 Porcji | 115 min
Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym
w kolorowych papilotkach. Delikatny, wiśniowy krem zdobi i rozpływa się w ustach.Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1
Łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
3
Sztuki
Jajka
170
Gram
Cukier
85
Gram
Mąka ziemniaczana
85
Gram
Mąka pszenna
30
Gram
Kakao
250
Mililitry
Śmietana 30%
200
Gram
Serek mascarpone
1
opakowanie
Galaretka wiśniowa WINIARY
30
Gram
Cukier puder
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
-
4
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
-
5
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
6
Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania galaretki wiśniowej i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
-
7
Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.
