Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

  • 12 Porcji | 115 min

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

w kolorowych papilotkach. Delikatny, wiśniowy krem zdobi i rozpływa się w ustach.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
1 Łyżeczka Proszek do pieczenia WINIARY
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
30 Gram Kakao
250 Mililitry Śmietana 30%
200 Gram Serek mascarpone
1 opakowanie Galaretka wiśniowa WINIARY
30 Gram Cukier puder

Sposób przygotowania

  1. 1
    Piekarnik rozgrzej do 180°C.
  2. 2
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  3. 3
    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
  4. 4
    Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
  5. 5
    Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  6. 6
    Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania galaretki wiśniowej i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
  7. 7
    Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.