Babeczki majonezowe z kremem kawowym

- 12 Porcji | 78 min
Świąteczne, lekkie i puszyste
babeczki majonezowe z kremem kawowym
oprószone ziarnami kawy, będą ozdobą każdego stołu.Składniki
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1
Łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
3
Sztuki
Jajka
170
Gram
Cukier
85
Gram
Mąka ziemniaczana
85
Gram
Mąka pszenna
150
Gram
Masło
300
Gram
Cukier puder
2
Łyżki
NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
2
Łyżki
Mleko
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
-
4
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
5
Masło ubij z połową cukru na gładką masę.
-
6
Dodaj mleko, resztę cukru, dalej ubijaj przez 3-4 minuty.
-
7
Na koniec dodaj kawę wystudzoną do temperatury pokojowej.
-
8
Do dekoracji użyj ziaren kawy.
