Jajka faszerowane pieczarkami

- 12 Porcji | 55 min
Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź naszą inspirację! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.
Składniki
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Cebula mała
5
Sztuki
Pieczarki
1
Łyżka
Masło
6
Sztuki
Jajko ugotowane na twardo
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
1
Trochę
Kiełki rzodkiewki
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój wzdłoż na połowki, a następnie wyjmij z nich ostrożnie żółtka.
-
2
Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
-
3
Na maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki, duś do odparowania płynu. Ostudź.
-
4
Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka.
-
5
Pieczarki, majonez i żółtka połącz. Dopraw solą i pieprzem, nałóż na połówki jajek.
-
6
Przyozdób kiełkami pora lub rzodkiewki.
