Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

- 6 Porcji | 23 min
Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź
jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu
! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.Składniki
6
Sztuki
Jajka przepiórcze ugotowane na twardo
4
czubate łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżeczka
ketchup lub koncentrat pomidorowy
2
Sztuki
Papryka konserwowa duża
1
Łyżka
Natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
1
Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.
-
2
Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
-
3
Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.
