Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

  • 6 Porcji | 23 min

Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź naszą inspirację! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.

Składniki

6 Sztuki Jajka przepiórcze ugotowane na twardo
4 czubate łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżeczka ketchup lub koncentrat pomidorowy
2 Sztuki Papryka konserwowa duża
1 Łyżka Natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.
  2. 2
    Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
  3. 3
    Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.