Jajka z kawiorem i łososiem

  • 12 Porcji | 30 min

Jajka z farszem z żółtek, majonezu i drobno krojonego koperku, podawane z cienkimi płatami wędzonego łososia lub pstrąga, udekorowane plastrami cytryny i świeżym koperkiem.

Składniki

1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
50 Gramy Łosoś wędzony w plastrach
2 Łyżki Kawior czerwony z łososia lub pstrąga
2 plastry Cytryna
1 Trochę Koperek Świeży

Sposób przygotowania

  1. 1
    Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem, wymieszaj z majonezem i drobno pokrojonym koperkiem.
  2. 2
    Farsz nałóż na jajka w miejsce wyjętych żółtek.
  3. 3
    Na wierzchu jajek ułóż zawinięte w rożki cienkie plasterki łososia wędzonego. W rożki łososia nałóż kawior.
  4. 4
    Plasterki cytryny przekrój każdy na sześć trójkątów, odkrój skórkę.
  5. 5
    Jajka udekoruj cytryną i koperkiem.