Sałatka coleslaw podana na liściach kapusty

  • 6 Porcji | 88 min

Składniki

200 Gramy Kapusta czerwona młoda
200 Gramy Kapusta biała młoda
2 Sztuki Marchewka młoda
5 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Musztarda ostra typu Dijon
2 Łyżki Ocet winny, może być też jabłkowy
2 Łyżki Cukier
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
2 Łyżki Szczypiorek pokrojony do posypania

Sposób przygotowania

  1. 1
    Z kapusty zdejmij miękkie liście. Większe wierzchnie liście odetnij delikatnie, tak żeby pozo-stały w całości, tworząc naturalną miseczkę. Pozostałą kapustę drobno poszatkuj.
  2. 2
    Oskrobaną młodą marchewkę pokrój w cieniutkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. 3
    W misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, cukier, ocet.
  4. 4
    Dodaj kapustę, marchewkę, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
  5. 5
    Odstaw na ½ do 1 godziny, żeby wszystkie smaki się przegryzły, a warzywa odrobinę zmiękły.
  6. 6
    Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.