Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku

  • 4 Porcji | 26 min

Składniki

1 Sztuka Kalarepa
1 Pęczek Rzodkiewka
1 Pęczek Natka pietruszki
2 Sztuki Ogórek młody
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Sok z cytryny
1 Sztuka Skórka z cytryny
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Łyżki Bazylia świeża posiekana
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Łyżeczka Starta skórka z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Pokrój młodą kalarepkę w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, ogórka w kostkę, a natkę pietruszki grubo posiekaj.
  2. 2
    Kalarepkę skrop odrobiną cytryny.
  3. 3
    Warzywa układaj warstwowo w słoikach.
  4. 4
    W miseczce wymieszaj majonez z sokiem i skórką z cytryny oraz jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. 5
    Warzywa w słoikach polej na górze sosem majonezowym, a całość udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem.
  6. 6
    Sałatka będzie smakowała wyśmienicie także z majonezem bazyliowo-cytrynowym. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki z przepisu i gotowe!