Sałatka warzywno-arbuzowa

  • 6 Porcji | 27 min

Składniki

1 Sztuka Arbuz nieduży
2 Sztuki Ogórek mały
200 Gramy Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Łyżki Świeża mięta posiekana
2 Łyżki Szczypiorek młody posiekany
150 Gramy Ser feta
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Przekrój arbuza na pół. Z jednej połówki wykrój miąższ.
  2. 2
    Arbuza, ogórki i ser pokrój w dość dużą kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
  3. 3
    Wlej łyżkę soku z cytryny.
  4. 4
    Przygotuj sos - Majonez Miętowy, mieszając Majonez Dekoracyjny WINIARY z miętą, odrobiną soli i pieprzu.
  5. 5
    Przełóż warzywa do wydrążonej połówki arbuza. Polej całość miętowym majonezem, a wierzch posyp szczypiorkiem.