Sałatka warzywno-arbuzowa

- 10 Porcji | 27 min
Sałatka warzywno-arbuzowa
z odświeżającą miętą, pomidorkami, arbuzem i fetą będzie ozdobą stołu do szybkiego schrupania. Koniecznie wypróbuj!Składniki
1
Sztuka
Arbuz nieduży
2
Sztuki
Ogórek mały
200
Gram
Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Trochę
Mięta świeża
2
Łyżki
Szczypiorek młody posiekany
150
Gram
Ser feta
1
Łyżka
Sok z cytryny
1
Szczypta
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
1
Przekrój arbuza na pół. Z jednej połówki wykrój miąższ.
-
2
Arbuza, ogórki i ser pokrój w dość dużą kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
-
3
Wlej łyżkę soku z cytryny.
-
4
Przygotuj sos - Majonez Miętowy, mieszając Majonez Dekoracyjny WINIARY z miętą, odrobiną soli i pieprzu.
-
5
Przełóż warzywa do wydrążonej połówki arbuza. Polej całość miętowym majonezem, a wierzch posyp szczypiorkiem.
