Grillowany mix sezonowych warzyw

- 4 Porcji | 28 min
Grillowany mix sezonowych warzyw
będzie gwiazdą Twojego stołu. Po danie sięgnie każdy, kto je również oczami - mieszanka kolorów na półmisku wygląda bardzo apetycznie i efektownie, a grillowanie wydobędzie pełnię ich smaku. Podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub z majonezem z limonką i szczypiorkiem.Składniki
1
Sztuka
Bakłażan
1
Sztuka
Cukinia
250
Gram
Pieczarki
1
Sztuka
Cebula duża
1
Sztuka
Papryka duża
1
opakowanie
Pomidory koktajlowe w kiściach
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Ocet jabłkowy
2
Łyżeczki
Musztarda
2
Łyżeczki
Natka pietruszki
1
Łyżeczka
Kapary posiekane
1
Szczypta
Cukier
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Pomidorki koktajlowe pozostaw w całości. Pozostałe warzywa pokrój na plastry.
-
2
Grilluj warzywa przez około 10-15 min, obracając w połowie czasu.
-
3
W tym czasie przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
4
Warzywa podawaj z wybranym sosem.
