Grillowana kukurydza
- 4 Porcji | 28 min
Grillowana kukurydza
z rusztu jest jeszcze lepsza - koniecznie wypróbuj! Letnie danie podawaj z majonezem jalapenio lub majonezem orientalnym.Składniki
4
Sztuki
Kukurydza w kolbach
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Łyżki
Mus z mango
1
Łyżeczka
Papryczki jalapeno marynowane posiekane
3
Łyżki
Kolendra świeża posiekana
1
Łyżeczka
Sok z cytryny
2
Łyżki
Orzechy pistacjowe posiekane
Sposób przygotowania
-
1
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.
-
2
Kukurydze obierz z włosowatych liści, a duże zielone wywiń na zewnątrz i przewiąż sznurkiem.
-
3
Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 12 min, często obracając.
-
4
Sos do kukurydzy podawaj w osobnej miseczce.
-
5
Jeśli chcesz, możesz też na każdą kolbę, zaraz po upieczeniu, położyć odrobinę masła.
