Grillowana kukurydza

  • 4 Porcji | 28 min

Podawaj z majonezem jalapenio lub majonezem orientalnym.

Składniki

4 Sztuki Kukurydza w kolbach
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Mus z mango
1 Łyżeczka Papryczki jalapeno marynowane posiekane
3 Łyżki Kolendra świeża posiekana
1 Łyżeczka Sok z cytryny
2 Łyżki Orzechy pistacjowe posiekane

Sposób przygotowania

  1. 1
    Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.
  2. 2
    Kukurydze obierz z włosowatych liści, a duże zielone wywiń na zewnątrz i przewiąż sznurkiem.
  3. 3
    Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 12 min, często obracając.
  4. 4
    Sos do kukurydzy podawaj w osobnej miseczce.
  5. 5
    Jeśli chcesz, możesz też na każdą kolbę, zaraz po upieczeniu, położyć odrobinę masła.