Grillowany kalafior i kapusta pekińska
- 4 Porcji | 43 min
Grillowany kalafior i kapusta pekińska
zaskoczą Cię swoimi bogatymi, lekko orzechowymi smakami i aromatem. Warzywa potrafią być w kuchni bardzo inspirujące i w wersji grillowanej, zyskują pełnię smaku. Danie podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.Składniki
1
Sztuka
Kalafior
1
Sztuka
Kapusta pekińska
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Sos sojowy
1
Łyżeczka
Olej sezamowy
1
Łyżeczka
Cukier trzcinowy
1
Łyżeczka
Imbir tarty
2
Ząbki
Czosnek posiekany
1
Łyżka
Ketchup
1
Łyżka
Ocet winny
1
Pęczek
Szczypiorek posiekany
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Buraki zblendowane
1
Ząbek
Czosnek posiekany
1
Łyżeczka
Sok z cytryny
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
4
plastry
Boczek wysmażony na chrupko na suchej patelni i pokruszony
1
Sztuka
Czerwona cebula drobno posiekana
1
Sztuka
Papryczka chili drobno posiekana
Sposób przygotowania
-
1
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
2
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
3
Kapustę przekrój na pół.
-
4
Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.
-
5
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.
-
6
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.
-
7
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.
