Grillowany kalafior i kapusta pekińska

  • 4 Porcji | 43 min

Podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.

Składniki

1 Sztuka Kalafior
1 Sztuka Kapusta pekińska
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Sos sojowy
1 Łyżeczka Olej sezamowy
1 Łyżeczka Cukier trzcinowy
1 Łyżeczka Imbir tarty
2 Ząbki Czosnek posiekany
1 Łyżka Ketchup
1 Łyżka Ocet winny
1 Pęczek Szczypiorek posiekany
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Buraki zblendowane
1 Ząbek Czosnek posiekany
1 Łyżeczka Sok z cytryny
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Boczek wysmażony na chrupko na suchej patelni i pokruszony
1 Sztuka Czerwona cebula drobno posiekana
1 Sztuka Papryczka chili drobno posiekana

Sposób przygotowania

  1. 1
    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
  2. 2
    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
  3. 3
    Kapustę przekrój na pół.
  4. 4
    Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.
  5. 5
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.
  6. 6
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.
  7. 7
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.