Texański burger z grilla
- 4 Porcji | 73 min
Texański burger z grilla
wyróżnia się wśród innych przepisów na hamburgery ilością przypraw i aromatycznością. Zrób go i ciesz się bogactwem jego smaku!Składniki
1
Kilogram
Wołowina mielona
4
Sztuki
Bułki hamburgerowe
1
Sztuka
Pomidor duży
1
Trochę
Ulubiona mieszanka sałat
4
Sztuki
Pikle
1
Sztuka
Czerwona cebula drobno posiekana
2
Sztuki
Czerwona cebula
1
Trochę
Pietruszka lub inne ulubione zioła
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Łyżki
Przecier pomidorowy
1
Łyżeczka
Papryka Słodka
1
Łyżeczka
Wędzona papryka
0
Łyżeczka
Gałka muszkatołowa
1
Ząbek
Czosnek drobno posiekany
1
Łyżeczka
Przyprawa w płynie WINIARY
1
Łyżeczka
Cynamon
1
Szczypta
Cukier trzcinowy
Sposób przygotowania
-
1
Mięso mielone wymieszaj dokładnie z posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
-
2
Uformuj płaskie burgery i grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron, na złoty kolor.
-
3
W czasie, gdy burgery będą się grillować, przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
4
Bułki hamburgerowe przekrój na pół i podgrzej na grillu, by były chrupiące.
-
5
Spód każdej zgrillowanej bułki posmaruj sosem BBQ, a następnie układaj na niej liście sałaty, gorącego burgera, plaster pomidora, pokrojone pikle, cebulę pokrojoną w piórka, listek natki pietruszki, po czym przykryj wierzchnią częścią bułki.
-
6
Na koniec wszystko jeszcze raz polej sosem i przykryj drugą połówką bułki.
-
7
Podawaj przebite patyczkiem do szaszłyków.
-
8
Tip: pokrojoną w plastry cebulę możesz zalać dwoma łyżkami soku z cytryny i odstawić na 30 minut, dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak.
