Texański burger z grilla

  • 4 Porcji | 73 min

Składniki

1 Kilogram Wołowina mielona
4 Sztuki Bułki hamburgerowe
1 Sztuka Pomidor duży
1 Trochę Ulubiona mieszanka sałat
4 Sztuki Pikle
1 Sztuka Czerwona cebula drobno posiekana
2 Sztuki Czerwona cebula
1 Trochę Pietruszka lub inne ulubione zioła
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Przecier pomidorowy
1 Łyżeczka Papryka Słodka
1 Łyżeczka Wędzona papryka
0 Łyżeczka Gałka muszkatołowa
1 Ząbek Czosnek drobno posiekany
1 Łyżeczka Przyprawa w płynie WINIARY
1 Łyżeczka Cynamon
1 Szczypta Cukier trzcinowy

Sposób przygotowania

  1. 1
    Mięso mielone wymieszaj dokładnie z posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
  2. 2
    Uformuj płaskie burgery i grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron, na złoty kolor.
  3. 3
    W czasie, gdy burgery będą się grillować, przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
  4. 4
    Bułki hamburgerowe przekrój na pół i podgrzej na grillu, by były chrupiące.
  5. 5
    Spód każdej zgrillowanej bułki posmaruj sosem BBQ, a następnie układaj na niej liście sałaty, gorącego burgera, plaster pomidora, pokrojone pikle, cebulę pokrojoną w piórka, listek natki pietruszki, po czym przykryj wierzchnią częścią bułki.
  6. 6
    Na koniec wszystko jeszcze raz polej sosem i przykryj drugą połówką bułki.
  7. 7
    Podawaj przebite patyczkiem do szaszłyków.
  8. 8
    Tip: pokrojoną w plastry cebulę możesz zalać dwoma łyżkami soku z cytryny i odstawić na 30 minut, dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak dzięki czemu będzie miała delikatniejszy smak.