Pstrąg prosto z grilla z aromatycznym ziołowym farszem
- 2 Porcji | 45 min
Gorący
pstrąg prosto z grilla z aromatycznym ziołowym farszem
to rarytas, któremu trudno się oprzeć. Dlatego warto w tym sezonie często sięgać po nasz przepis, tym bardziej, że nie wymaga on dużo pracy, a gwarantuje pełen sukces za każdym razem. Ta rozpływająca się w ustach ryba, skryta pod chrupiącą, przypieczoną skórką, zawdzięcza swój wspaniały smak oryginalnemu farszowi z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i świeżymi ziołami. Gorąco polecamy na najbliższego grilla!Składniki
2
Sztuki
Pstrąg
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Starta skórka z cytryny
1
Sztuka
Sok z cytryny
1
Ząbek
Czosnek
1
Łyżka
Rozmaryn posiekany
1
Łyżeczka
Tymianek siekany
1
Łyżka
Natka pietruszki
1
Łyżka
Kapary posiekane
Sposób przygotowania
-
1
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
-
2
Ryby, wypatroszone i opłukane wysmaruj wewnątrz farszem, dodaj plastry cytryny, a następnie zamknij w specjalnej kratce do pieczenia ryb lub ułóż na tacce do pieczenia.
-
3
Piecz na rozgrzanym ruszcie po 10 min. z każdej strony.
-
4
Część ziołowego farszu możesz także podać w osobnej miseczce jako sos do pstrągów.
