Pstrąg prosto z grilla z aromatycznym ziołowym farszem

  • 2 Porcji | 45 min

Gorący grillowany pstrąg skąpany w aromacie ziół to rarytas, któremu trudno się oprzeć. Dlatego warto w tym sezonie często sięgać po nasz przepis, tym bardziej, że nie wymaga on dużo pracy, a gwarantuje pełen sukces za każdym razem. Ta rozpływająca się w ustach ryba, skryta pod chrupiącą, przypieczoną skórką, zawdzięcza swój wspaniały smak oryginalnemu farszowi z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i świeżymi ziołami. Gorąco polecamy na najbliższego grilla!

Składniki

2 Sztuki Pstrąg
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Starta skórka z cytryny
1 Sztuka Sok z cytryny
1 Ząbek Czosnek
1 Łyżka Rozmaryn posiekany
1 Łyżeczka Tymianek siekany
1 Łyżka Natka pietruszki
1 Łyżka Kapary posiekane

Sposób przygotowania

  1. 1
    Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
  2. 2
    Ryby, wypatroszone i opłukane wysmaruj wewnątrz farszem, dodaj plastry cytryny, a następnie zamknij w specjalnej kratce do pieczenia ryb lub ułóż na tacce do pieczenia.
  3. 3
    Piecz na rozgrzanym ruszcie po 10 min. z każdej strony.
  4. 4
    Część ziołowego farszu możesz także podać w osobnej miseczce jako sos do pstrągów.