Grillowane pałki z kurczaka

- 4 Porcji | 1498 min
Grillowane pałki z kurczaka
to bardzo sycący przepis na obiad. Podawaj z surówką i majonezem z limonką i szczypiorkiem, majonezem miętowym lub majonezem jalapenio.Składniki
1
Kilogram
Pałki z kurczaka
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Łyżki
Olej
1
Łyżka
Musztarda
1
Łyżka
Rozmaryn posiekany
2
Ząbki
Czosnek posiekany
1
Łyżeczka
Papryka Słodka
1
Łyżeczka
Kumin mielony
1
Łyżeczka
Pieprz cayenne
1
Łyżeczka
Sól
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Sos sojowy
1
Łyżka
Sok ananasowy
2
plastry
Ananas drobno posiekany
1
Łyżeczka
Imbir tarty
1
Ząbek
Czosnek posiekany
Sposób przygotowania
-
1
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce.
-
2
Do marynaty dodaj pałki z kurczaka, wymieszaj i odstaw na co najmniej 2 godziny, a najlepiej – na całą noc.
-
3
Pałki grilluj przez około 30-35 minut, często obracając.
-
4
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
5
Gotowe pałki podawaj z sosem w osobnej miseczce.
