Grillowane pałki z kurczaka

  • 4 Porcji | 1498 min

Podawaj z majonezem z limonką i szczypiorkiem, majonezem miętowym lub majonezem jalapenio.

Składniki

1 Kilogram Pałki z kurczaka
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Olej
1 Łyżka Musztarda
1 Łyżka Rozmaryn posiekany
2 Ząbki Czosnek posiekany
1 Łyżeczka Papryka Słodka
1 Łyżeczka Kumin mielony
1 Łyżeczka Pieprz cayenne
1 Łyżeczka Sól
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Sos sojowy
1 Łyżka Sok ananasowy
2 plastry Ananas drobno posiekany
1 Łyżeczka Imbir tarty
1 Ząbek Czosnek posiekany

Sposób przygotowania

  1. 1
    Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce.
  2. 2
    Do marynaty dodaj pałki z kurczaka, wymieszaj i odstaw na co najmniej 2 godziny, a najlepiej – na całą noc.
  3. 3
    Pałki grilluj przez około 30-35 minut, często obracając.
  4. 4
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
  5. 5
    Gotowe pałki podawaj z sosem w osobnej miseczce.