Bagietka z salami

  • 4 Porcji | 18 min

Kanapki rządzą! A niezastąpionym elementem dobrej kanapki jest oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY. To on sprawia, że nawet najprostsze składniki zyskują nowy, bogatszy smak i nabierają ciekawego charakteru. W naszych przepisach znajdziesz pomysły na wykorzystanie pozostałości z obiadu, dużo pysznego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka inspirujących sposobów podawania. Zapraszamy!
Kanapka we włoskim stylu? To proste! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników, odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ciekawy sposób podania, by poczuć się jak na słonecznym południu Europy. Kanapki przygotowane w ten sposób będą wyśmienite w smaku, a oprócz tego – atrakcyjnie zaprezentują się na każdym stole.

Składniki

2 Sztuki Bagietka
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
200 Gramy Salami
200 Gramy Ser brie
12 Sztuki Suszone pomidory
1 Trochę Rukola

Sposób przygotowania

  1. 1
    Bagietki przekrawaj w poprzek na połówki, a następnie każdą z połówek wzdłuż jej długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  2. 2
    Na dolnych połówkach bagietek układaj kolejno plasterki sera brie, plastry salami, suszone pomidory i rukolę.
  3. 3
    Połówki kanapek składaj w całość.
  4. 4
    Podawaj owinięte do połowy w papier do pieczenia i obwiązane sznurkiem, zawiązanym na kokardkę.